Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne,łatwe i lekkostrawne.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 679
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15118
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1832
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 679
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15118
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1832
Składniki
Makaron świderki /u mnie kokardki / ugotować,odcedzić.Pierś umyć,posolić,dodać ulubionych przypraw i zawinąć w folię aluminiową.U mnie ugotowana na parze ale można też pokroić w kostkę i usmażyć.
Łyżkę oleju rozgrzać,dodać rozgnieciony ząbek czosnku,chwilkę przesmażyć i dodać umyty szpinak,dusić pod przykryciem do zmięknięcia szpinaku a następnie dodajemy ,pokrojoną pierś,serek /nie miałam topionego,więc potarłam gouda / i wszystko dokładnie wymieszać do rozpuszczenia się sera.Dodać pieprz i ewentualnie dosolić.
Przepis zaczerpnęłam z opakowania świeżego szpinaku ale troszkę zmodyfikowałam go do swoich potrzeb.