Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie: 35 min, kalorycznośc 310 kcal...POLECAM!!!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13328
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5818
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7477
Składniki
Kurki opłucz, dokładnie osącz, większe pokrój, mniejsze zostaw w całości. Cebule obierz, potnij na piórka, zeszklij na maśle. Dodaj kurki, wymieszaj, wlej odrobinę wody, przypraw do smaku solą i pieprzem, duś na małym ogniu do miękkości (ok. 20 min).
Jeśli w trakcie duszenia grzyby zaczną przywierać do garnka, dolej odrobinę wody. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze śmietaną. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Polej sosem z kurkami, posyp natką. NASZA RADA: To danie najlepiej smakuje, gdy jest gorące. Dlatego podawaj je na mocno podgrzanych talerzach – wtedy sos nie straci smaku ani gładkiej konsystencji.