Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie: 35 min, kalorycznośc 310 kcal...POLECAM!!!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25135
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25135
Składniki
Kurki opłucz, dokładnie osącz, większe pokrój, mniejsze zostaw w całości. Cebule obierz, potnij na piórka, zeszklij na maśle. Dodaj kurki, wymieszaj, wlej odrobinę wody, przypraw do smaku solą i pieprzem, duś na małym ogniu do miękkości (ok. 20 min).
Jeśli w trakcie duszenia grzyby zaczną przywierać do garnka, dolej odrobinę wody. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze śmietaną. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Polej sosem z kurkami, posyp natką. NASZA RADA: To danie najlepiej smakuje, gdy jest gorące. Dlatego podawaj je na mocno podgrzanych talerzach – wtedy sos nie straci smaku ani gładkiej konsystencji.