Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 120
Dodano: 21.07.2011
Odsłon: 14687
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kurki opłucz, dokładnie osącz, większe pokrój, mniejsze zostaw w całości. Cebule obierz, potnij na piórka, zeszklij na maśle. Dodaj kurki, wymieszaj, wlej odrobinę wody, przypraw do smaku solą i pieprzem, duś na małym ogniu do miękkości (ok. 20 min).
Jeśli w trakcie duszenia grzyby zaczną przywierać do garnka, dolej odrobinę wody. Zdejmij z ognia, wymieszaj ze śmietaną. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź. Polej sosem z kurkami, posyp natką. NASZA RADA: To danie najlepiej smakuje, gdy jest gorące. Dlatego podawaj je na mocno podgrzanych talerzach – wtedy sos nie straci smaku ani gładkiej konsystencji.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

anika80 26 października 2011Zgłoś do usunięcia
Mniam mistrzostwo świata. Uwielbiam 5 z plusem3 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 22 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Tak jadają królowie! Smaczne...3 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 21 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Smaczny obiad i bardzo ładne zdjęcie.53 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 21 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Robiłam dzisiaj jajecznicę z kurkami. Trochę zostało i planowałam zrobić sosik:) Pomysł na połączenie z makaronem jest naprawdę super:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Andziar 21 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
hihihi....oczywiście jeszcze makaron...ja lubię do tego dania makaron wstążki...0 Kto głosował? | Odpowiedz