Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z pesto brokułowym"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8537
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8537
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
Brokuły oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Ząbki czosnku pokrój w cienkie plastry. Przygotowane brokuły i połowę pokrojonego czosnku włóż do miksera, dodaj orzechy włoskie, jedną trzecią parmezanu i wlej oliwę. Całość dopraw solą, pieprzem i zmiksuj.
Pomidorki koktajlowe umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie każdy przekrój na pół. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć i obsmaż na nim pomidorki i resztę czosnku. Po chwili wlej trochę wody i duś na małym ogniu, aż woda odparuje.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie i odcedź. Wrzuć go na patelnię z pomidorkami i chwilę podsmaż. Dołóż pesto brokułowe i dokładnie wymieszaj. Następnie podgrzej. Danie posyp resztą startego parmezanu. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo