Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z pesto brokułowym"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 426
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 36
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 64
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 426
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 36
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 64
Składniki
Brokuły oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Ząbki czosnku pokrój w cienkie plastry. Przygotowane brokuły i połowę pokrojonego czosnku włóż do miksera, dodaj orzechy włoskie, jedną trzecią parmezanu i wlej oliwę. Całość dopraw solą, pieprzem i zmiksuj.
Pomidorki koktajlowe umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie każdy przekrój na pół. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć i obsmaż na nim pomidorki i resztę czosnku. Po chwili wlej trochę wody i duś na małym ogniu, aż woda odparuje.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie i odcedź. Wrzuć go na patelnię z pomidorkami i chwilę podsmaż. Dołóż pesto brokułowe i dokładnie wymieszaj. Następnie podgrzej. Danie posyp resztą startego parmezanu. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo