Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z pesto brokułowym"
Brokuły oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Ząbki czosnku pokrój w cienkie plastry. Przygotowane brokuły i połowę pokrojonego czosnku włóż do miksera, dodaj orzechy włoskie, jedną trzecią parmezanu i wlej oliwę. Całość dopraw solą, pieprzem i zmiksuj.
Pomidorki koktajlowe umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie każdy przekrój na pół. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć i obsmaż na nim pomidorki i resztę czosnku. Po chwili wlej trochę wody i duś na małym ogniu, aż woda odparuje.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie i odcedź. Wrzuć go na patelnię z pomidorkami i chwilę podsmaż. Dołóż pesto brokułowe i dokładnie wymieszaj. Następnie podgrzej. Danie posyp resztą startego parmezanu. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo
Przepis dnia
Danie zawiera dużo błonnika, jest sycące i zdrowe
Odsłon: 20093
Propozycja na makaron otulony aromatycznym i wyrazistym w smaku pesto z młody...
Odsłon: 26829
Szybkie i bardzo smaczne danie z kuchni włoskiej, którego przygotowanie zajmu...
Odsłon: 16619
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 6
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2567
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 308
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśni...
Odsłon: 556
Podstawą udanego grilla są ciekawe i smakowite dodatki!
Odsłon: 6
Gołąbki podane z ziemniakami i sosem pomidorowym.
Odsłon: 2567
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 308
Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśni...
Odsłon: 556
Składniki
Brokuły oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Ząbki czosnku pokrój w cienkie plastry. Przygotowane brokuły i połowę pokrojonego czosnku włóż do miksera, dodaj orzechy włoskie, jedną trzecią parmezanu i wlej oliwę. Całość dopraw solą, pieprzem i zmiksuj.
Pomidorki koktajlowe umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie każdy przekrój na pół. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć i obsmaż na nim pomidorki i resztę czosnku. Po chwili wlej trochę wody i duś na małym ogniu, aż woda odparuje.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie i odcedź. Wrzuć go na patelnię z pomidorkami i chwilę podsmaż. Dołóż pesto brokułowe i dokładnie wymieszaj. Następnie podgrzej. Danie posyp resztą startego parmezanu. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 413
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 56