Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Makaron z pesto brokułowym"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
Brokuły oczyść i podziel na mniejsze różyczki. Ząbki czosnku pokrój w cienkie plastry. Przygotowane brokuły i połowę pokrojonego czosnku włóż do miksera, dodaj orzechy włoskie, jedną trzecią parmezanu i wlej oliwę. Całość dopraw solą, pieprzem i zmiksuj.
Pomidorki koktajlowe umyj i osusz na papierowym ręczniku. Następnie każdy przekrój na pół. Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć i obsmaż na nim pomidorki i resztę czosnku. Po chwili wlej trochę wody i duś na małym ogniu, aż woda odparuje.
Makaron ugotuj w posolonej wodzie i odcedź. Wrzuć go na patelnię z pomidorkami i chwilę podsmaż. Dołóż pesto brokułowe i dokładnie wymieszaj. Następnie podgrzej. Danie posyp resztą startego parmezanu. Podawaj na ciepło.Źródło: Na żywo