Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Makaron z pesto i jajkami na twardo"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 186
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 111
Składniki
1-2 porcje, ok.15 min, porcja: 420 kcal, cena: 3,50-4 zł.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Gdy się gotuje, zrób sos pesto. Sos. Listki bazylii, orzeszki (możesz je podprażyć na suchej patelni), przeciśnięty przez praskę czosnek i szczyptę soli zblenduj, dodając porcjami oliwę. Wsyp ser, pomieszaj (pesto powinno mieć kremową konsystencję). Dopraw solą.
Ugotowany makaron połącz z pesto, ułóż na nim pokrojone jajka, ozdób bazylią, oprósz solą, pieprzem i ew. skórką.
Sos z porem. Idealny, jeśli masz ochotę na zielone spaghetti z jajkami i... małą mięsną wkładką!
Na łyżce oleju podsmaż pokrojony, wędz. boczek (120 g). Zdejmij z patelni. 2 pory pokrój, podsmaż na tym samym tłuszczu. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku i skrop oliwą, jeśli por jest suchy. Dopraw. Zmiksuj, połącz z boczkiem i spaghetti. Podaj z jajkami na twardo.Źródło: Świat kobiety