Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z truskawkami i bitą śmietaną

Makaron z truskawkami i bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 40

Dodano:

Odsłon: 194

Pyszne , apetyczne, slodkie, w sam raz na posiłek na lato , ze świeżych owoców , lekkie , lekkostrawne i łatwe w przygotowaniu.

Składniki

  • Makaron nitki , truskawki mrożone , lub w lecie świeże , bita śmietanka w spray.
  • cukier, sól,
3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron nitki ugotuj na miękko lekko posól , i odstaw na miskę , truskawki mrożone wyjmij z opakowania , i gotuj na malutkim ogniu tak około 15 minut , aby się rozmroziły , zamieszaj energicznie na gęsta papkę dodaj cukier do smaku ok. 2 duże łyżki , to według twojego gustu oczywiście i smaku. Odstaw truskawki na stolik aby trochę się schłodziły .Makaron podgrzej w kąpieli wodnej czyli wrzątku , około 5 minut nałóż go na talerz i polej nim mus truskawkowy , Na końcu caŁość spryskaj bitą śmietanką w spray. i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń