Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest bardzo smaczne i ładnie wygląda
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9584
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Składniki
Mięso mieszamy z przyprawą kebab-gyros,majerankiem i ziołami prowansalskimi.Smażymy na oleju.
Makaron gotujemy,odcedzamy.Warzywa(na patelnię) rozmrażamy na patelni .
W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno warstwy:mięsa makaronu i warzyw na sam wierzch kładziemy (wcześniej delikatnie odgotowane)różyczki brokułu i kalafiora,na warzywa posypujemy ser żółty.(można polać ewentualnie śmietanką do zup i deserów)
Zapiekamy ok.20min. w piekarniku nagrzanym do temp.200*C