Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanio, łatwo, szybko, smacznie :)
Makaron ugotować al dente. 2 ząbki czosnku pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać pokrojony czosnek i smażyć na średnim ogniu przez 1 min. Dodać zamrożony szpinak, przykryć, dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy szpinak "puści wodę" dodać kostkę rosołową (można dosolić) i nadal dusić na małym ogniu, mieszając czasami. Kiedy szpinak rozmrozi sie w połowie, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wymieszać i dusić, aż szpinak będzie ciepły. Dodać makaron, wymieszać dokładnie. Nakładać do żaroodpornych miseczek, posypać tartym parmezanem (można zastąpić cienkimi plastrami sera camembert z pieprzem), podgrzać w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści lub zapiec chwilę w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!
W sam raz dla miłośników szpinaku.
Odsłon: 3154
kolorowy makaron może zachęcić dzieci.
Odsłon: 49
Przepis dnia
Makaron zapiekany ze szpinakiem z dodatkiem czosnku, świeżych i suszonych pom...
Odsłon: 2291
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 10
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 11
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10213
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 157
Dzisiaj zapraszam na focaccię, płaskie włoskie pieczywo, które świetnie spraw...
Odsłon: 10
Pyszna i zdrowa - zupa krem z pieczonych buraków
Odsłon: 11
Zapiekanka warzywna z sosem serowym z makaronem i kurczakiem to świetny pomys...
Odsłon: 10213
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 157
Składniki
Makaron ugotować al dente. 2 ząbki czosnku pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać pokrojony czosnek i smażyć na średnim ogniu przez 1 min. Dodać zamrożony szpinak, przykryć, dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy szpinak "puści wodę" dodać kostkę rosołową (można dosolić) i nadal dusić na małym ogniu, mieszając czasami. Kiedy szpinak rozmrozi sie w połowie, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wymieszać i dusić, aż szpinak będzie ciepły. Dodać makaron, wymieszać dokładnie. Nakładać do żaroodpornych miseczek, posypać tartym parmezanem (można zastąpić cienkimi plastrami sera camembert z pieprzem), podgrzać w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści lub zapiec chwilę w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Dania główne
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Dania główne
Maakouda
Dania główne
Roladki ze szparagami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami
Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i warzywami. To proste i sycące danie, z...
Odsłon: 86
Marokański chleb, kotlet na grillu i sos miętowy
Marokańskie smaki przeniesione do naszego ogrodu. Nieziemsko wyrazisty w smak...
Odsłon: 60