Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanio, łatwo, szybko, smacznie :)
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 132
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 929
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 283
Marchewka z groszkiem zagęszczana zasmażką, lekko słodka to doskonała jarzynk...
Odsłon: 132
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 929
Składniki
Makaron ugotować al dente. 2 ząbki czosnku pokroić w drobną kostkę. Oliwę rozgrzać na patelni, dodać pokrojony czosnek i smażyć na średnim ogniu przez 1 min. Dodać zamrożony szpinak, przykryć, dusić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy szpinak "puści wodę" dodać kostkę rosołową (można dosolić) i nadal dusić na małym ogniu, mieszając czasami. Kiedy szpinak rozmrozi sie w połowie, dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wymieszać i dusić, aż szpinak będzie ciepły. Dodać makaron, wymieszać dokładnie. Nakładać do żaroodpornych miseczek, posypać tartym parmezanem (można zastąpić cienkimi plastrami sera camembert z pieprzem), podgrzać w kuchence mikrofalowej aż ser się rozpuści lub zapiec chwilę w średnio nagrzanym piekarniku. Smacznego!