Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron w białym sosie. Niekoniecznie dietetyczny...
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 48
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 575
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 48
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 575
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2013
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4008
Składniki
Szpinak umyć. Zagotować go w osolonym wrzątku. Nie dłużej niż 3-4 minuty.
Na patelni rozgrzać masło. Dodać przetarty czosnek. Podsmażyć, następnie dodać pokrojony ser. Smażyć na wolnym ogniu aż ser się rozpuści. Do masy serowej dodać szpinak. Jeśli szpinak nie był dobrze odsączony i dostało się do sera trochę wody, nic nie szkodzi. Poczekaj aż trochę odparuje. Na sam koniec dodaj śmietanę. Wymieszaj masę serowo-szpinakową, ale uważaj, aby nie zawrzało, bo śmietana się zważy.
Doprawić solą i pieprzem. Uważaj na sól, pamiętaj, że ser jest słony.
Ugotuj makaron wg przepisu. Na makaron nakładać sos. Posypać parmezanem lub uprażonymi orzeszkami pini.
Smacznego:)