Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny makaron w białym sosie. Niekoniecznie dietetyczny...
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7970
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 613
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7970
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 338
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3342
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 613
Składniki
Szpinak umyć. Zagotować go w osolonym wrzątku. Nie dłużej niż 3-4 minuty.
Na patelni rozgrzać masło. Dodać przetarty czosnek. Podsmażyć, następnie dodać pokrojony ser. Smażyć na wolnym ogniu aż ser się rozpuści. Do masy serowej dodać szpinak. Jeśli szpinak nie był dobrze odsączony i dostało się do sera trochę wody, nic nie szkodzi. Poczekaj aż trochę odparuje. Na sam koniec dodaj śmietanę. Wymieszaj masę serowo-szpinakową, ale uważaj, aby nie zawrzało, bo śmietana się zważy.
Doprawić solą i pieprzem. Uważaj na sól, pamiętaj, że ser jest słony.
Ugotuj makaron wg przepisu. Na makaron nakładać sos. Posypać parmezanem lub uprażonymi orzeszkami pini.
Smacznego:)