Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chwaląc się - genialne!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9125
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10688
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 914
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9125
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Marchewkę obrać, opłukać, osuszyć; zetrzeć na tarce z najdrobniejszymi oczkami. Świeży ananas przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniały środek, wydrążyć miąższ ( wycinać klinami) tak, by nie naruszyć ścianek owocu (będą z tego dwie łódeczki - do napełnienia surówką). Miąższ ananasa pokroić w drobną kostkę - skropić cytryną. Marchewkę, ananas zalać mlekiem kokosowym, zasypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Wlać rum ( wersja dla dorosłych), delikatnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok pół godziny. Napełnić łódki z ananasa i przybrać listkami świeżej mięty lub melisy. Świetne jako surówka do pieczystego lub drobiu, ale jeszcze lepsze na deser. Nawet z lodami śmietankowymi lub waniliowymi (sic!)