Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chwaląc się - genialne!
To jest świetna kiszonka na późną jesień, zimę i wiosnę – kiszona marchew z p...
Odsłon: 1327
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 13
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 13
Masz ochotę na smaczny deserek to polecam ten oto bezowy deser ze śmietaną i...
Odsłon: 38
Składniki
Marchewkę obrać, opłukać, osuszyć; zetrzeć na tarce z najdrobniejszymi oczkami. Świeży ananas przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniały środek, wydrążyć miąższ ( wycinać klinami) tak, by nie naruszyć ścianek owocu (będą z tego dwie łódeczki - do napełnienia surówką). Miąższ ananasa pokroić w drobną kostkę - skropić cytryną. Marchewkę, ananas zalać mlekiem kokosowym, zasypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Wlać rum ( wersja dla dorosłych), delikatnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok pół godziny. Napełnić łódki z ananasa i przybrać listkami świeżej mięty lub melisy. Świetne jako surówka do pieczystego lub drobiu, ale jeszcze lepsze na deser. Nawet z lodami śmietankowymi lub waniliowymi (sic!)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wiosenne fileciki z kurczaka
Dania główne
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Dania główne
Ryż z kurczakiem
Dania główne
Pinsa drugie odkrycie
Wiosenne fileciki z kurczaka
Sposób na danie z filetem kurczaka w roli głównej, pod warzywna pierzynką. W...
Odsłon: 4
Kotlet jagnięcy z kością z combra z kaszą jaglaną i ostrym sosem.
Usmażony kotlet jagnięcy podany z kaszą jaglaną i ostrym sosem z papryczek ch...
Odsłon: 13