Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chwaląc się - genialne!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1715
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1152
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2223
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1715
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1152
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2223
Składniki
Marchewkę obrać, opłukać, osuszyć; zetrzeć na tarce z najdrobniejszymi oczkami. Świeży ananas przekroić wzdłuż na połowę, wykroić zdrewniały środek, wydrążyć miąższ ( wycinać klinami) tak, by nie naruszyć ścianek owocu (będą z tego dwie łódeczki - do napełnienia surówką). Miąższ ananasa pokroić w drobną kostkę - skropić cytryną. Marchewkę, ananas zalać mlekiem kokosowym, zasypać cukrem pudrem i dokładnie wymieszać. Wlać rum ( wersja dla dorosłych), delikatnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na ok pół godziny. Napełnić łódki z ananasa i przybrać listkami świeżej mięty lub melisy. Świetne jako surówka do pieczystego lub drobiu, ale jeszcze lepsze na deser. Nawet z lodami śmietankowymi lub waniliowymi (sic!)