Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewki z ciasta"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7891
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 301
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3122
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
W ich środku znajduje się pasta jajeczna. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto pokrój na 14 podłużnych pasków. Owiń metalowe rurki (możesz je także zrobić z folii aluminiowej). Jedno jajko roztrzep ze szczyptą barwnika pomarańczowego, posmaruj rurki. Posyp ziołami prowansalskimi. Piecz 15 min w 200°C. Ostudź.
Resztę jajek ugotuj na twardo. Obierz, pokrój w drobną kostkę. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw. Masą napełnij rurki, udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie