Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewki z ciasta"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 378
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1209
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 378
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1277
Składniki
W ich środku znajduje się pasta jajeczna. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto pokrój na 14 podłużnych pasków. Owiń metalowe rurki (możesz je także zrobić z folii aluminiowej). Jedno jajko roztrzep ze szczyptą barwnika pomarańczowego, posmaruj rurki. Posyp ziołami prowansalskimi. Piecz 15 min w 200°C. Ostudź.
Resztę jajek ugotuj na twardo. Obierz, pokrój w drobną kostkę. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw. Masą napełnij rurki, udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie