Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marchewki z ciasta"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97737
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97737
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5767
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Składniki
W ich środku znajduje się pasta jajeczna. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.
Ciasto pokrój na 14 podłużnych pasków. Owiń metalowe rurki (możesz je także zrobić z folii aluminiowej). Jedno jajko roztrzep ze szczyptą barwnika pomarańczowego, posmaruj rurki. Posyp ziołami prowansalskimi. Piecz 15 min w 200°C. Ostudź.
Resztę jajek ugotuj na twardo. Obierz, pokrój w drobną kostkę. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw. Masą napełnij rurki, udekoruj koperkiem.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie