Do góry

Dania główne Przepis na:

Marchewki z ciasta

Marchewki z ciasta

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Marchewki z ciasta"

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W ich środku znajduje się pasta jajeczna. Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.

  2. Ciasto pokrój na 14 podłużnych pasków. Owiń metalowe rurki (możesz je także zrobić z folii aluminiowej). Jedno jajko roztrzep ze szczyptą barwnika pomarańczowego, posmaruj rurki. Posyp ziołami prowansalskimi. Piecz 15 min w 200°C. Ostudź.

  3. Resztę jajek ugotuj na twardo. Obierz, pokrój w drobną kostkę. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw. Masą napełnij rurki, udekoruj koperkiem.

  4. Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,20 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń