Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo duzej ilosci skladnikow, bardzo proste do przygotowania :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 390
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1968
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3929
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3821
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 390
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1968
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3929
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3821
Składniki
Do miski wlozyc mieso, posiekana cebule, czosnek, posiekana kolendre, pietruszke, cumin, imbir, papryke, chilli, tarta bulke, jajko i wyrobic na jednolita mase. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Z masy ulepic pulpeciki.
Na patelni rozgrzac oliwe. Obsmazyc pulpety delikatnie na zloty kolor.
Przygotowac sos. Posiekana cebule zeszklic na oliwie, dodac cumin i papryke i dusic kilka minut. Dodac krojone pomidory, cynamon oraz sol i pieprz do smaku, kilka minut dusic pod przykryciem. Wlozyc do sosu pulpety i dusic razem ok 20 minut, pod koniec dodac ciecierzyce.
Podawac ze swiezym pieczywem, posypane posiekana kolendra.
Pachna i smakuja przepysznie :)