Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo duzej ilosci skladnikow, bardzo proste do przygotowania :)
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8770
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8770
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski wlozyc mieso, posiekana cebule, czosnek, posiekana kolendre, pietruszke, cumin, imbir, papryke, chilli, tarta bulke, jajko i wyrobic na jednolita mase. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Z masy ulepic pulpeciki.
Na patelni rozgrzac oliwe. Obsmazyc pulpety delikatnie na zloty kolor.
Przygotowac sos. Posiekana cebule zeszklic na oliwie, dodac cumin i papryke i dusic kilka minut. Dodac krojone pomidory, cynamon oraz sol i pieprz do smaku, kilka minut dusic pod przykryciem. Wlozyc do sosu pulpety i dusic razem ok 20 minut, pod koniec dodac ciecierzyce.
Podawac ze swiezym pieczywem, posypane posiekana kolendra.
Pachna i smakuja przepysznie :)