Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo duzej ilosci skladnikow, bardzo proste do przygotowania :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13042
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5222
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13042
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5222
Składniki
Do miski wlozyc mieso, posiekana cebule, czosnek, posiekana kolendre, pietruszke, cumin, imbir, papryke, chilli, tarta bulke, jajko i wyrobic na jednolita mase. Doprawic do smaku sola i pieprzem. Z masy ulepic pulpeciki.
Na patelni rozgrzac oliwe. Obsmazyc pulpety delikatnie na zloty kolor.
Przygotowac sos. Posiekana cebule zeszklic na oliwie, dodac cumin i papryke i dusic kilka minut. Dodac krojone pomidory, cynamon oraz sol i pieprz do smaku, kilka minut dusic pod przykryciem. Wlozyc do sosu pulpety i dusic razem ok 20 minut, pod koniec dodac ciecierzyce.
Podawac ze swiezym pieczywem, posypane posiekana kolendra.
Pachna i smakuja przepysznie :)