Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Maślaki w pęczaku"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 484
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1316
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 65
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 353
Składniki
Kaszę opłucz na sitku, osącz, wsyp do garnka. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut. W tym czasie grzyby oczyść, maślaki obierz. Wszystkie grzyby pokrój na kawałeczki.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj maślaki, podgrzybki i borowiki. Smaż razem 15 minut. Potem grzyby przełóż do kaszy. Przypraw solą, pieprzem oraz mielonymi goździkami, zielem angielskimi i jałowcem. Duś razem jeszcze 5 minut. Podawaj jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina