Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Maślaki w pęczaku"
Grzybki w lesie już się pojawiają. Maślaków jeszcze nie ma, ale jesień już ni...
Odsłon: 7397
Pyszne danie z grzybami leśnymi:) Idealne po grzybobraniu - proste i szybkie...
Odsłon: 211
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 147
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1511
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1741
Szybkie, syte jednogarnkowe danie.
Odsłon: 147
Nie ważne jaka będzie pora dnia, zawsze jest dobry czas na chwilę przyjemnośc...
Odsłon: 1511
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 1741
Składniki
Kaszę opłucz na sitku, osącz, wsyp do garnka. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut. W tym czasie grzyby oczyść, maślaki obierz. Wszystkie grzyby pokrój na kawałeczki.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj maślaki, podgrzybki i borowiki. Smaż razem 15 minut. Potem grzyby przełóż do kaszy. Przypraw solą, pieprzem oraz mielonymi goździkami, zielem angielskimi i jałowcem. Duś razem jeszcze 5 minut. Podawaj jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
POSTNY OBIAD (WEGETARIAŃSKI)
Dania główne
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Dania główne
Filet z kurczaka z pieczarkami i białą kaszą gryczaną
Dania główne
Dorada z rusztu na grillowanych warzywach
POSTNY OBIAD (WEGETARIAŃSKI)
Klasyczny pomysł na obiad wegetariański lub postny stanowią jajka sadzone, k...
Odsłon: 69
Pierogi z mięsem mielonym surowym
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 1327