Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Maślaki w pęczaku"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5288
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5288
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Składniki
Kaszę opłucz na sitku, osącz, wsyp do garnka. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut. W tym czasie grzyby oczyść, maślaki obierz. Wszystkie grzyby pokrój na kawałeczki.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj maślaki, podgrzybki i borowiki. Smaż razem 15 minut. Potem grzyby przełóż do kaszy. Przypraw solą, pieprzem oraz mielonymi goździkami, zielem angielskimi i jałowcem. Duś razem jeszcze 5 minut. Podawaj jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina