Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Maślaki w pęczaku"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 385
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 385
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Kaszę opłucz na sitku, osącz, wsyp do garnka. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut. W tym czasie grzyby oczyść, maślaki obierz. Wszystkie grzyby pokrój na kawałeczki.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj maślaki, podgrzybki i borowiki. Smaż razem 15 minut. Potem grzyby przełóż do kaszy. Przypraw solą, pieprzem oraz mielonymi goździkami, zielem angielskimi i jałowcem. Duś razem jeszcze 5 minut. Podawaj jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina