Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Maślaki w pęczaku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14075
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6448
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14075
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1621
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16030
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6448
Składniki
Kaszę opłucz na sitku, osącz, wsyp do garnka. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem jeszcze ok. 20 minut. W tym czasie grzyby oczyść, maślaki obierz. Wszystkie grzyby pokrój na kawałeczki.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym maśle. Dodaj maślaki, podgrzybki i borowiki. Smaż razem 15 minut. Potem grzyby przełóż do kaszy. Przypraw solą, pieprzem oraz mielonymi goździkami, zielem angielskimi i jałowcem. Duś razem jeszcze 5 minut. Podawaj jako samodzielne danie albo jako dodatek do mięsa.Źródło: Tina