Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Medaliony w sosie śmietanowym"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118295
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8459
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3126
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1575
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118295
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8459
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3126
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2210
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1575
Składniki
Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Polędwiczki podziel na 12 medalionów. Rozgrzej 2 łyżki oleju, na nim usmaż medaliony na brązowo. Oprósz solą i pieprzem, wyjmij.
Trzymaj w cieple (w piekarniku 50°C). Do tłuszczu po smażeniu dodaj resztę oleju. Na nim zeszklij pokrojoną w talarki cebulę. Dodaj plasterki pieczarek. Usmaż.
Oprósz solą, pieprzem, gałką i mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Mieszając, rozprowadź bulionem i śmietaną. Zagotuj. Dodaj musztardę. Gotuj 5 minut.
Na koniec do potrawki dołóż pokrojone w słupki ogórki konserwowe oraz 5 łyżek zalewy z ogórków. Zagotuj. Do sosu włóż mięso. Podgrzej, ale już nie gotuj. Placki wstaw do gorącego piekarnika. Podgrzewaj 5 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo