Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie gulasz po meksykańsku. Podajemy z ryżem.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54232
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 559
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5619
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54232
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 559
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5619
 
         
        Składniki
Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostki, posoloną wołowinę. Gdy mięso się zrumieni, podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy ok 30 min (aż wołowina będzie miękka). Podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski, oczyszczoną paprykę. Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę, przesmażone jarzyny. Całość podgotowujemy kilka minut. Podajemy z ryżem.