Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 271
Dodano: 27.09.2008
Odsłon: 3789
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostki, posoloną wołowinę. Gdy mięso się zrumieni, podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy ok 30 min (aż wołowina będzie miękka). Podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski, oczyszczoną paprykę. Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę, przesmażone jarzyny. Całość podgotowujemy kilka minut. Podajemy z ryżem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

madziak 25 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
Gulasz przepyszny, w domu sie zajadali, azim sie uszy trzesły ;D polecam wszystkim!0 Kto głosował? | Odpowiedz

linusia 28 września 2008Zgłoś do usunięcia
Smaczne to malo powiedziane... nie jestem zwolennikiem kuchni meksykanskiej, ale ta potrawe zjadlam ze smakiem i jeeszcze wzielam dokladkemoja rodzina z\achwycona dziekuje za przepis
0 Kto głosował? | Odpowiedz