Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Właściwie gulasz po meksykańsku. Podajemy z ryżem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 78
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostki, posoloną wołowinę. Gdy mięso się zrumieni, podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy ok 30 min (aż wołowina będzie miękka). Podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski, oczyszczoną paprykę. Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę, przesmażone jarzyny. Całość podgotowujemy kilka minut. Podajemy z ryżem.