Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Meksykański smakołyk"
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1401
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 427
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1401
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 427
Składniki
Polędwicę wołową opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Pokrój w paseczki. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej i zrumień na nim mięso oraz czosnek. Dodaj oczyszczony i pokrojony w plasterki szczypiorek, po czym wszystko razem podsmaż. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie zdejmij z ognia i odstaw.
Cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij w garnku na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone pomidory z puszki i dopraw do smaku solą oraz tabasco. Doprowadź do wrzenia. Wszystkie dokładnie zmiksuj, po czym wrzuć opłukaną fasolę i zagotuj. Sos zdejmij z ognia i połącz z listkami tymianku. Połowę sosu wlej do naczynia żaroodpornego.
Wszystkie tortille mocz przez chwilę w gorącym oleju. Na placki wyłóż trochę mięsnego nadzienia i zroluj jak naleśniki. Zwinięte tortille włóż do naczynia żaroodpornego i polej resztą sosu pomidorowego. Następnie posyp startym serem i pokrojonym w kostkę pomidorem. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 200oC przez 15 minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.Źródło: Na żywo