Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Meksykańskie zawijasy"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 234
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 852
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 165
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5373
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 234
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 852
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 165
Składniki
Mąkę przesiej z solą. Mleko wymieszaj z wodą i zmiksuj z jajkiem. Do płynnych składników dodawaj małymi porcjami mąkę, ciągle miksując. Pod koniec wymieszaj z olejem. Odstaw na 30 minut.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Zeszklij na oleju. Dorzuć mięso i podsmażaj ok. 10 minut. Paprykę pokrój w kosteczkę. Dodaj do mięsa. Zalej pomidorami, dopraw. Duś pod przykryciem, aż papryka lekko zmięknie.
Usmaż 10-12 naleśników. Na każdy nałóż porcję farszu i zawiń w ruloniki. Ułóż ciasno w naczyniu do zapiekania, posmaruj olejem. Posyp serem, a jeśli zostało trochę farszu rozłóż go między naleśnikami. Przykryj folią. Zapiecz 10 minut w 160oC, udekoruj keczupem i podawaj!Źródło: Naj