Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Melonowa przystawka ze śliwkami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 107
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31264
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 107
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31264
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Śliwki wypłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Każdą przekrój w taki sposób, by dało się łatwo usunąć pestkę.
Ser pokrój w grube plastry, a potem w słupki odpowiadające długością wielkości śliwek. Powkładaj je w miejsca po pestkach. Boczek pokrój w plasterki, a potem w cienkie paski. Każdą śliwkę z serem owiń boczkiem, zepnij wykałaczką. Ułóż koreczki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Piecz 10 min w 180 st.
Melon umyj, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne. Ostrym nożem pokrój każdą połówkę na trzy części. W melonowe łódeczki powbijaj wykałaczki ze śliwkami. Oprósz solą i pieprzem.
Czas ok. 30 min; porcja – 320 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety