Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Melonowe gazpacho z szynką i bazylią"
Mega prosty a zarazem przepyszny przepis na mięsiwko ze słoika!!!
Odsłon: 5984
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 72
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy...
Odsłon: 322
Stek z antrykotu to danie, które króluje na specjalne okazje, ale nie tylko....
Odsłon: 2335
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 264
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 72
Pyszna przekąska na grilla, która świetnie sprawdzi się także na kolację czy...
Odsłon: 322
Stek z antrykotu to danie, które króluje na specjalne okazje, ale nie tylko....
Odsłon: 2335
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 264
Składniki
Melon (np. miodowy lub galia) umyj starannie pod bieżącą wodą, przekrój na pół. Wydrąż miąższ, usuwając gniazdo nasienne. Z części miąższu specjalną łyżeczką wydrąż kulki, odłóż do dekoracji.
Pozostały miąższ pokrój na kawałki, przełóż do kielicha blendera lub do innego wysokiego naczynia. Zmiksuj na purée. Dalej miksując, dolewaj jogurt typu greckiego.
Powstały koktajl dopraw do smaku solą oraz pieprzem (gazpacho powinno być lekko słodkie, słone i pikantne). Odstaw do lodówki, aby zupa się dobrze schłodziła.
Cytrynę sparz, wyciśnij sok. Umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem kilka gałązek bazylii, oderwij listki. Schłodzone gazpacho dopraw sokiem z cytryny, rozlej do szklanek.
Każdą porcję udekoruj plasterkiem szynki i listkami bazylii. Podawaj z nadzianymi na patyczki kulkami melona.
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 250 kcal, cena 1,90 zł.
Nie dostałaś w sklepie szynki dojrzewającej? Nie przejmuj się. Doskonałym dodatkiem do melonowego gazpacho (a także innych chłodników) będzie surowy boczek. Pokrój go w cieniutkie plasterki i, jeśli chcesz, zrumień.
. W upalne letnie dni gazpacho serwuj na stół z kostkami lodu.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki z pieczarkami
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Roladki z pieczarkami
Roladki z pieczarkami to ciekawa propozycja dania obiadowego, która podpasuje...
Odsłon: 21
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 160