Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zapiekanka, by móc w ostatniej chwili wykorzystać warzywne skarby jesieni
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Cukinię(najlepiej ze skórką) pokroić w plastry o grubości ok 0,5 cm. Posypać solą, odczekać, aż puści sok, podsmażyć na oliwie- ok 10 min.
Paprykę pokroić na ćwiartki, usunąć ziarna i zmielić w blenderze dorzucając 2 ząbki czosnku. Dodać rozmącone jaja i śmietankę oraz przyprawy
Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w plastry (świetnie się sprawdzą paseczki boczku). podsmażyć na oliwie,delikatnie soląc i pieprząc.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry (ok 0,5 cm)
W żaroodpornym naczyniu ułożyć: warstwę cukinii, masę paprykową, cebulkę z kiełbaską, plastry pomidorów, posypać bazylią.
Słonecznik podprażyć na oliwie z solą na rumiany kolor.
Zapiekankę piec ok 45 min w temp 180 st. Po ok 30 min posypać serem i słonecznikiem.
Smacznego