Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone kotlety drobiowe

Mielone kotlety drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 12

Sprawdzony przepis na "Mielone kotlety drobiowe"

Składniki

  • 80 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 sucha kajzerka
  • 1 szklanka mleka
  • 2-3 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mielone kotlety drobiowe

Przygotowanie

  1. Kajzerkę namoczyć w mleku. Cebulę posiekać drobno. Marchewki obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce.

  2. Olej rozgrzać, zeszklić cebulę, dodać marchewkę i razem przesmażyć, mieszając. Ostudzić.

  3. Do mielonego mięsa dodać cebulę z marchewką, jajko i odciśniętą z mleka bułkę. Przyprawić solą i pieprzem i wyrobić na jednolitą masę.

  4. 4. Z masy mięsnej formować nieduże kotlety i smażyć po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń