Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone kotlety drobiowe"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 967
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13574
Składniki
Kajzerkę namoczyć w mleku. Cebulę posiekać drobno. Marchewki obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce.
Olej rozgrzać, zeszklić cebulę, dodać marchewkę i razem przesmażyć, mieszając. Ostudzić.
Do mielonego mięsa dodać cebulę z marchewką, jajko i odciśniętą z mleka bułkę. Przyprawić solą i pieprzem i wyrobić na jednolitą masę.
4. Z masy mięsnej formować nieduże kotlety i smażyć po kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.Źródło: Twoje Imperium