Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34696
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2506
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 394
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34696
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 926
Składniki
Godzinę wczesniej wkładamy do miseczki z mlekiem czerstwą kajzerkę aby rozmiekła.
Mielone mięso wkładamy do miski. Wyciskamy i rozdrabniamy namoczoną wcześniej kajzerkę i dodajemy do mięsa.
Wbijamy następnie 2 jaja, dorzucamy majeranek, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę. Masę wyrabiamy dokładnie przez ok 5 min, poczym kroimy fetę na 8 plastrów.
Z mięsa formujemy płaskie, okrągłe plackii zawijamy nimi fetę. Delikatnie formujemy kotlety, pamiętając aby każda dziurka przez którą może wypłynąć nadzienie była sklejona.
Obtaczamy kotlety najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony co najmniej po 5 min.