Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1161
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Godzinę wczesniej wkładamy do miseczki z mlekiem czerstwą kajzerkę aby rozmiekła.
Mielone mięso wkładamy do miski. Wyciskamy i rozdrabniamy namoczoną wcześniej kajzerkę i dodajemy do mięsa.
Wbijamy następnie 2 jaja, dorzucamy majeranek, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę. Masę wyrabiamy dokładnie przez ok 5 min, poczym kroimy fetę na 8 plastrów.
Z mięsa formujemy płaskie, okrągłe plackii zawijamy nimi fetę. Delikatnie formujemy kotlety, pamiętając aby każda dziurka przez którą może wypłynąć nadzienie była sklejona.
Obtaczamy kotlety najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony co najmniej po 5 min.