Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1961
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2640
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1961
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1640
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2640
Składniki
Godzinę wczesniej wkładamy do miseczki z mlekiem czerstwą kajzerkę aby rozmiekła.
Mielone mięso wkładamy do miski. Wyciskamy i rozdrabniamy namoczoną wcześniej kajzerkę i dodajemy do mięsa.
Wbijamy następnie 2 jaja, dorzucamy majeranek, paprykę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulę. Masę wyrabiamy dokładnie przez ok 5 min, poczym kroimy fetę na 8 plastrów.
Z mięsa formujemy płaskie, okrągłe plackii zawijamy nimi fetę. Delikatnie formujemy kotlety, pamiętając aby każda dziurka przez którą może wypłynąć nadzienie była sklejona.
Obtaczamy kotlety najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku a na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju z każdej strony co najmniej po 5 min.