Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z boczkiem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2549
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 324
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2549
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj żółtko i ubite białko, jajka oraz musztardę, bułkę tartą, sól i pieprz. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj do mięsa i wymieszaj.
Boczek usmaż na chrupko. Podziel mięso na 8 płaskich kotlecików, na 4 ułóż po plastrze sera i usmażonego boczku. Przykryj pozostałymi kotletami i zlep. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień