Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z boczkiem"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 591
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 591
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 431
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1541
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj żółtko i ubite białko, jajka oraz musztardę, bułkę tartą, sól i pieprz. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj do mięsa i wymieszaj.
Boczek usmaż na chrupko. Podziel mięso na 8 płaskich kotlecików, na 4 ułóż po plastrze sera i usmażonego boczku. Przykryj pozostałymi kotletami i zlep. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień