Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z boczkiem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102596
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102596
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Mięso mielone przełóż do miski, dodaj żółtko i ubite białko, jajka oraz musztardę, bułkę tartą, sól i pieprz. Na patelni podsmaż drobno posiekaną cebulę. Dodaj do mięsa i wymieszaj.
Boczek usmaż na chrupko. Podziel mięso na 8 płaskich kotlecików, na 4 ułóż po plastrze sera i usmażonego boczku. Przykryj pozostałymi kotletami i zlep. Smaż na rumiano z każdej strony. Podawaj z ziemniakami.
Czas: około 40 minut.Źródło: Dobry Tydzień