Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z papryką, oliwkami i kaszą kuskus"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35737
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1218
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1760
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6044
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35737
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1218
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1760
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6044
        
        Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i odciśniętą bułką. Dodaj sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostrą paprykę w proszku i oliwę. Cebulę i czosnek pokrój drobno, dodaj do mięsa. Brokuły ugotuj i rozgnieć widelcem razem z mięsem.
Paprykę pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni i przełóż do mięsa. Dodaj ser pleśniowy, posiekane oliwki i uformuj kotleciki. Ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z kaszą kuskus wymieszaną ze świeżymi ziołami i oliwkami.
Czas: około 45 minut.
Kotlety możesz smażyć nie tylko na oleju rzepakowym, ale także na maśle klarowanym, smalcu, oleju kokosowym, arachidowym, ryżowym oraz na oliwie. Pamiętaj, że olej roślinny lub oliwa do smażenia musi być rafinowana, dzięki temu się nie przypala.Źródło: Dobry Tydzień