Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z papryką, oliwkami i kaszą kuskus"
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 12
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 73
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 279
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 12
Domowy dodatek do mięs i jajek to chrupiący sos w którym znajdziemy ogórki ,...
Odsłon: 73
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 279
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i odciśniętą bułką. Dodaj sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostrą paprykę w proszku i oliwę. Cebulę i czosnek pokrój drobno, dodaj do mięsa. Brokuły ugotuj i rozgnieć widelcem razem z mięsem.
Paprykę pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni i przełóż do mięsa. Dodaj ser pleśniowy, posiekane oliwki i uformuj kotleciki. Ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z kaszą kuskus wymieszaną ze świeżymi ziołami i oliwkami.
Czas: około 45 minut.
Kotlety możesz smażyć nie tylko na oleju rzepakowym, ale także na maśle klarowanym, smalcu, oleju kokosowym, arachidowym, ryżowym oraz na oliwie. Pamiętaj, że olej roślinny lub oliwa do smażenia musi być rafinowana, dzięki temu się nie przypala.Źródło: Dobry Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Dania główne
Pierogi z kapustą i grzybami
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 12
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Idealne risotto z łososiem. Jest bardzo kremowe a łosoś idealnie kremowy i ch...
Odsłon: 45