Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z papryką, oliwkami i kaszą kuskus"
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1420
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3218
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 295
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1420
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3218
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 295
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Mięso mielone wymieszaj z jajkiem i odciśniętą bułką. Dodaj sól, pieprz, zioła prowansalskie, ostrą paprykę w proszku i oliwę. Cebulę i czosnek pokrój drobno, dodaj do mięsa. Brokuły ugotuj i rozgnieć widelcem razem z mięsem.
Paprykę pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni i przełóż do mięsa. Dodaj ser pleśniowy, posiekane oliwki i uformuj kotleciki. Ułóż na papierze do pieczenia i piecz w piekarniku około 30-40 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z kaszą kuskus wymieszaną ze świeżymi ziołami i oliwkami.
Czas: około 45 minut.
Kotlety możesz smażyć nie tylko na oleju rzepakowym, ale także na maśle klarowanym, smalcu, oleju kokosowym, arachidowym, ryżowym oraz na oliwie. Pamiętaj, że olej roślinny lub oliwa do smażenia musi być rafinowana, dzięki temu się nie przypala.Źródło: Dobry Tydzień