Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z ćwiartkami młodych ziemniaków pieczonych w łupinie :) Zdjęcie dodam niebawem ;)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26009
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3475
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1453
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26009
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3475
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1453
Składniki
Ziemniaki myjemy, osuszamy. Kroimy na 4 części. W piekarniku układamy folię, nagrzewamy go do 200 stopni i układamy ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy wszystkimi ziołami i przyprawami. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach, po 10 minutach poprzekładać ziemniaki na inną stronę.
Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodawać bułkę tartą aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji do wyrabiania kotletów. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Po kilka minut z obu stron, do przyrumienienia.
Ziemniaki i kotlety przełożyć na talerz, dobrze smakuje z surówkami lub ketchupem ;)