Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z ćwiartkami młodych ziemniaków pieczonych w łupinie :) Zdjęcie dodam niebawem ;)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Ziemniaki myjemy, osuszamy. Kroimy na 4 części. W piekarniku układamy folię, nagrzewamy go do 200 stopni i układamy ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy wszystkimi ziołami i przyprawami. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach, po 10 minutach poprzekładać ziemniaki na inną stronę.
Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodawać bułkę tartą aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji do wyrabiania kotletów. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Po kilka minut z obu stron, do przyrumienienia.
Ziemniaki i kotlety przełożyć na talerz, dobrze smakuje z surówkami lub ketchupem ;)