Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, eleganckie i szybkie do zrobienia.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8087
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8087
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Składniki
. Kroję cebulę w drobną kostkę i podsmażam ją. Po umyciu i pokrojeniu kurek wrzucam je na patelnię do zeszklonej cebulki. I duszę aż zniknie sok z kurek.Solę i pieprzę. W między czasie gotuję ryż na sypko.
Następnie wlewam śmietankę do garnka, czekam aż się zacznie gotować i wrzucam rozdrobnione mozarellę i ser pleśniowy. Jak się rozpuszczą wrzucam podsmażone kurki. Solę i pieprzę . Uważam z soleniem bo ser pleśniowy jest słony.
Podsmażam na lekko złoto popieprzone i posolone plastry mięsa indyczego ( może też być schab).
Ubijam w filiżance ryż i robię "babkę" na talerzu. Obok kładę plaster mięsa. Polewam go sosem oraz ryż dookoła. A na środek mięsa wyławiam 2 łyżki kurek.
Moja córka uwielbia to danie. Musiałam namrozić kurek, że ho ho.