Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięso mielone zapiekane ze szpinakiem i ziemniakami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32790
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32790
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Szpinak włóż do garnka, podlej odrobiną wody,podgrzewaj, aż się rozmrozi. Gotuj, a gdy woda odparuje, dodaj gałkę muszkatołową, dopraw solą i pieprzem.
Odstaw do ostygnięcia, wymieszaj z pokruszonym serem pleśniowym. Ugotuj ziemniaki i przeciśnij je przez praskę.
Por drobniutko posiekaj lub zetrzyj na tarce i podsmaż na 1 łyżce masła. Dodaj do ziemniaków. Wymieszaj ze śmietaną, musztardą, posól do smaku.
Cebulę obierz, posiekaj. Rozgrzej 2 łyżki oliwy, podsmaż mięso i cebulę. Zdejmij z ognia, wymieszaj z estragonem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Naczynie żaroodporne posmaruj oliwą. Wyłóż całe mięso. Przykryj je warstwą szpinaku oraz ziemniaków.
Zapiekaj 40–50 min w 160oC. Pod koniec zwiększ temperaturę, by wierzch ładnie się zrumienił.Źródło: Naj