Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięso w omlecie z chili

Mięso w omlecie z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Mięso w omlecie z chili"

Składniki

  • 60 dag udźca wieprzowego
  • 3 łyżki oleju
  • 1-2 czerwone cebule
  • 2 papryczki chilli
  • 10 dag groszku z puszki
  • 6 jajek
  • kolendra
  • 4 pomidory
  • zioła do dekoracji
  • sól
  • mielony czarny pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mięso w omlecie z chili

Przygotowanie

  1. porcje, czas ok. 40 min; porcja – 520 kcal, cena 4,80 zł

  2. Mięso opłucz, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Oprósz je solą i pieprzem. Podsmaż z dwóch stron na łyżce oleju. Trzymaj w cieple .

  3. Obierz cebule i drobno poszatkuj (1 łyżkę odłóż do salsy). Papryczki chilli oczyść, usuń nasionka, miąższ drobno pokrój. Groszek odsącz z zalewy. Jajka wbij do miski i rozkłóć.

  4. Na osobnej patelni podgrzej pół łyżki oleju. Podsmaż po jednej czwartej cebuli, papryczki oraz groszku. Wlej jedną czwartą masy jajecznej. Smaż na słabym ogniu z obu stron na złoty kolor. W ten sam sposób przyrządź pozostałe 3 omlety.

  5. Umyj i poszatkuj kilka listków kolendry. Pomidory opłucz, pokrój na małe kawałki, wymieszaj z kolendrą, odłożoną łyżką cebuli oraz solą i pieprzem do smaku. Powstałą salsą posmaruj omlety. Na każdym ułóż porcję mięsa. Omlety składaj na pół. Przed podaniem udekoruj świeżymi ziołami.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń