Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso w omlecie z chili"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11306
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6490
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13504
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5277
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4130
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11306
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6490
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5473
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13504
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5277
Składniki
porcje, czas ok. 40 min; porcja – 520 kcal, cena 4,80 zł
Mięso opłucz, osusz, pokrój w cienkie plasterki. Oprósz je solą i pieprzem. Podsmaż z dwóch stron na łyżce oleju. Trzymaj w cieple .
Obierz cebule i drobno poszatkuj (1 łyżkę odłóż do salsy). Papryczki chilli oczyść, usuń nasionka, miąższ drobno pokrój. Groszek odsącz z zalewy. Jajka wbij do miski i rozkłóć.
Na osobnej patelni podgrzej pół łyżki oleju. Podsmaż po jednej czwartej cebuli, papryczki oraz groszku. Wlej jedną czwartą masy jajecznej. Smaż na słabym ogniu z obu stron na złoty kolor. W ten sam sposób przyrządź pozostałe 3 omlety.
Umyj i poszatkuj kilka listków kolendry. Pomidory opłucz, pokrój na małe kawałki, wymieszaj z kolendrą, odłożoną łyżką cebuli oraz solą i pieprzem do smaku. Powstałą salsą posmaruj omlety. Na każdym ułóż porcję mięsa. Omlety składaj na pół. Przed podaniem udekoruj świeżymi ziołami.Źródło: Świat kobiety