Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Migdałowe biscotti jak sucharki"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 141
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 399
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 442
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Mąki wymieszaj w dużej misce. Dodaj cukier, cukier waniliowy i migdały.
Rozbij jajka i roztrzep trzepaczką. Dodaj do mąki i dobrze wymieszaj. Uformuj chlebki i ułóż na blasze. Posmaruj je miksturą z jajka i wody. Posyp cukrem. Piecz 30-40 minut. Gdy się upieką i ostygną, pokrój na plasterki. Ostudzone możesz wstawić do piekarnika (160 st. C) na 20 minut. Sucharki można przechowywać ok. miesiąca. Pyszne do kawy.
Jak to zrobić?
Prażenie migdałów: Zanim połączysz je z mąką, upraż je na suchej patelni lub w gorącym piekarniku (wysyp na blachę wyłożoną papierem i praż ok. 30 minut).Źródło: Olivia