Do góry

Dania główne Przepis na:

Migdałowe biscotti jak sucharki

Migdałowe biscotti jak sucharki

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7982

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Migdałowe biscotti jak sucharki"

Składniki

  • 1 i 1/4 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mąki pełnoziarnistej
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • szklanka migdałów w skórkach
  • 2 jajka
  • opakowanie cukru waniliowego
  • łyżka wody
  • 1/4 szklanki wody
  • jajko
  • łyżka cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Migdałowe biscotti jak sucharki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Mąki wymieszaj w dużej misce. Dodaj cukier, cukier waniliowy i migdały.

  2. Rozbij jajka i roztrzep trzepaczką. Dodaj do mąki i dobrze wymieszaj. Uformuj chlebki i ułóż na blasze. Posmaruj je miksturą z jajka i wody. Posyp cukrem. Piecz 30-40 minut. Gdy się upieką i ostygną, pokrój na plasterki. Ostudzone możesz wstawić do piekarnika (160 st. C) na 20 minut. Sucharki można przechowywać ok. miesiąca. Pyszne do kawy.

  3. Jak to zrobić?

  4. Prażenie migdałów: Zanim połączysz je z mąką, upraż je na suchej patelni lub w gorącym piekarniku (wysyp na blachę wyłożoną papierem i praż ok. 30 minut).

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń