Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miks z kurczaka"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1573
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 901
Składniki
Marchew, seler i pietruszkę ugotuj. Wątróbkę umyj, oczyść, obtocz w mące i zrumień na oleju. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na maśle. Stop 100 g masła.
Mięso, wątróbkę, warzywa zmiel. Dodaj jajka, bułkę, stopione masło, przyprawy. Wyrób. Formę, np. ozdobną (lub kilka), natłuść. Nałóż masę, zostaw ok. 2 cm miejsca od góry. Nakryj papierem do piecz. Piecz ok. 70 min w 200 stopni C.
Ostudź. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody. Dodaj konfiturę i zmiksuj. Wyłóż na letni pasztet i odstaw do stężenia.Źródło: Świat kobiety