Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miks z kurczaka"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 908
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4544
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Marchew, seler i pietruszkę ugotuj. Wątróbkę umyj, oczyść, obtocz w mące i zrumień na oleju. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na maśle. Stop 100 g masła.
Mięso, wątróbkę, warzywa zmiel. Dodaj jajka, bułkę, stopione masło, przyprawy. Wyrób. Formę, np. ozdobną (lub kilka), natłuść. Nałóż masę, zostaw ok. 2 cm miejsca od góry. Nakryj papierem do piecz. Piecz ok. 70 min w 200 stopni C.
Ostudź. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody. Dodaj konfiturę i zmiksuj. Wyłóż na letni pasztet i odstaw do stężenia.Źródło: Świat kobiety