Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miks z kurczaka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14030
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15883
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Marchew, seler i pietruszkę ugotuj. Wątróbkę umyj, oczyść, obtocz w mące i zrumień na oleju. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na maśle. Stop 100 g masła.
Mięso, wątróbkę, warzywa zmiel. Dodaj jajka, bułkę, stopione masło, przyprawy. Wyrób. Formę, np. ozdobną (lub kilka), natłuść. Nałóż masę, zostaw ok. 2 cm miejsca od góry. Nakryj papierem do piecz. Piecz ok. 70 min w 200 stopni C.
Ostudź. Żelatynę rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody. Dodaj konfiturę i zmiksuj. Wyłóż na letni pasztet i odstaw do stężenia.Źródło: Świat kobiety