Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu, zawsze szybko znikają zwłaszcza w towarzystwie dzieci
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
drożdze pokruszyć i rozrobic w niepełnej szkl cieplej wody i łyżeczka cukru, poczekac az zaczna pracowac. make przesiac, połaczyc z jajkiem, olejem, drozdzami, sola wg uznania. zrobic ciasto (ciasto jest ciagnace! mozna dodac odrobine maki jezeli bedzie zbyt wolne). poczekac do wyrosniecia. cebule obrac, drobno posiekac. czosnek rozgniesc w prasce i dodac do drobno posiekanej cebuli razem zeszklic na oleju. pomidory obrac, pokroic w drobna kostke. wrzucic do rondelka, dodac zeszklona cebule z czosnkiem, razem podgrzewac. dodac przyprawy, ziola i przecier. gotowac az do zgęstnienia. gdy ciasto wyrosnie formujemy z niego male placuszki dosyc cienkie, smarujemy przygotowanym wczesniej sosem, nastepnie dodajemy ulubione dodatki np szynka oliwki itp na koniec najlepiej polozyc ser zółty starty. piec w temp ok 200-250 st