Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minipizze na mięsnym spodzie"
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 349
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 947
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 449
Pyszny i efektowny sposób na świąteczną rybę.
Odsłon: 349
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 637
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 947
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 449
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, po kilku minutach dobrze ją odciśnij. 2 cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na łyżce oleju, ostudź. Mięso mielone przełóż do miski. Dołóż odciśniętą kajzerkę i ostudzoną cebulę. Wbij jedno jajko i dodaj musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrób dłonią jednolitą masę.
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Z masy mięsnej uformuj 4 okrągłe płaskie placuszki i ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz 25 minut.
Pozostałe cebule obierz, przekrój na połówki, a te potnij w piórka. Na patelni rozgrzej po- zostały olej. Usmaż na nim cebulę i przełóż ją (pozostawiając na patelni tłuszcz) na talerzyk. Na patelnię włóż natomiast pomidory, dodaj koncentrat. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i oregano. Duś 3 min.
Powstały sos rozsmaruj na plackach, robiąc na środku małe wgłębienie. Do każdego wbij jajko. Placki obłóż cebulą i plasterkami boczku. Piecz jeszcze 15 min. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Tina