Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minipizze na mięsnym spodzie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5906
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1474
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14287
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5906
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, po kilku minutach dobrze ją odciśnij. 2 cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na łyżce oleju, ostudź. Mięso mielone przełóż do miski. Dołóż odciśniętą kajzerkę i ostudzoną cebulę. Wbij jedno jajko i dodaj musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrób dłonią jednolitą masę.
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Z masy mięsnej uformuj 4 okrągłe płaskie placuszki i ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz 25 minut.
Pozostałe cebule obierz, przekrój na połówki, a te potnij w piórka. Na patelni rozgrzej po- zostały olej. Usmaż na nim cebulę i przełóż ją (pozostawiając na patelni tłuszcz) na talerzyk. Na patelnię włóż natomiast pomidory, dodaj koncentrat. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i oregano. Duś 3 min.
Powstały sos rozsmaruj na plackach, robiąc na środku małe wgłębienie. Do każdego wbij jajko. Placki obłóż cebulą i plasterkami boczku. Piecz jeszcze 15 min. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Tina