Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Minipizze na mięsnym spodzie"
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2103
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17950
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1970
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2103
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17950
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1970
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, po kilku minutach dobrze ją odciśnij. 2 cebule obierz, drobno posiekaj i zeszklij na łyżce oleju, ostudź. Mięso mielone przełóż do miski. Dołóż odciśniętą kajzerkę i ostudzoną cebulę. Wbij jedno jajko i dodaj musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wyrób dłonią jednolitą masę.
Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Z masy mięsnej uformuj 4 okrągłe płaskie placuszki i ułóż je na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz 25 minut.
Pozostałe cebule obierz, przekrój na połówki, a te potnij w piórka. Na patelni rozgrzej po- zostały olej. Usmaż na nim cebulę i przełóż ją (pozostawiając na patelni tłuszcz) na talerzyk. Na patelnię włóż natomiast pomidory, dodaj koncentrat. Przypraw solą, pieprzem, cukrem i oregano. Duś 3 min.
Powstały sos rozsmaruj na plackach, robiąc na środku małe wgłębienie. Do każdego wbij jajko. Placki obłóż cebulą i plasterkami boczku. Piecz jeszcze 15 min. Posyp szczypiorkiem.Źródło: Tina