Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Minitarty z mięsnym nadzieniem i świeżymi ziołami"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 902
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1834
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 902
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1834
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6381
Składniki
Posiekaj czosnek i zeszklij na oliwie. Szczypiorek posiekaj. Pomidorki pokrój na ćwiartki.
Podsmaż na patelni mięso, dopraw solą, pieprzem. Dodaj czosnek i posiekany szczypiorek. Dobrze wymieszaj, dodaj pomidory. Całość podsmażaj ok. 5 minut.
Kremowy serek wymieszaj z jajkami, dopraw solą i pieprzem.
Rozłóż płaty ciasta i podziel na 10 części. Wylep nim 10 foremek na muffinki. Przełóż przestudzone mięso do miski, zalej masą jajeczną, dobrze wymieszaj i nakładaj na ciasto.
Posyp ziołami, odrobiną sera i bułki tartej. Rozmąć żółtko i posmaruj wierzch minitart. Zapiekaj 20-30 minut w temperaturze 190 st.Źródło: Olivia