Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miseczki z jajka i boczku"
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1247
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 334
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 266
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1247
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 334
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 266
Składniki
Plastrami boczku wyłóż formy do muffinek. Szparagi umyj, odkrój końce, resztę pokrój w centymetrowe plastry, podsmaż na maśle klarowanym. Szczypiorek drobno posiekaj.
Jajka wybij do miski, przypraw czerwoną papryką, solą i pieprzem. Do jajek dodaj szczypiorek, szparagi, wymieszaj. Do przygotowanych miseczek z boczku wlewaj jajka, na wierzchu układaj kawałki boczku. Piecz przez 30 minut w temperaturze 180°C.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień