Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miseczki z kuskusem"
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17850
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 478
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5566
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2874
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 91
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17850
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 478
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5566
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2874
Składniki
Cukinie umyj, osusz, zetnij wierzchy. Ostożnie łyżką wydrąż środki. Łupinki oraz odcięte wierzchy ułóż na blasze posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. Piecz przez 20 minut. W tym czasie bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Odstaw na bok, by kaszka spęczniała.
Cebule obierz, grubo posiekaj, oliwki pokrój na połówki, a ser pokrusz. Miętę opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj. Spęczniałą kaszkę przemieszaj. Dodaj cebulę, oliwki, fetę oraz miętę. Przypraw solą, pieprzem i mieszanką przypraw do dań arabskich. Farsz nałóż do upieczonych łupinek, przykryj wierzchami. Udekoruj resztą mięty.Źródło: Tina