Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miseczki z kuskusem"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 303
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13395
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 303
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1199
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1252
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13395
Składniki
Cukinie umyj, osusz, zetnij wierzchy. Ostożnie łyżką wydrąż środki. Łupinki oraz odcięte wierzchy ułóż na blasze posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. Piecz przez 20 minut. W tym czasie bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Odstaw na bok, by kaszka spęczniała.
Cebule obierz, grubo posiekaj, oliwki pokrój na połówki, a ser pokrusz. Miętę opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj. Spęczniałą kaszkę przemieszaj. Dodaj cebulę, oliwki, fetę oraz miętę. Przypraw solą, pieprzem i mieszanką przypraw do dań arabskich. Farsz nałóż do upieczonych łupinek, przykryj wierzchami. Udekoruj resztą mięty.Źródło: Tina