Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miseczki z kuskusem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 101
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Cukinie umyj, osusz, zetnij wierzchy. Ostożnie łyżką wydrąż środki. Łupinki oraz odcięte wierzchy ułóż na blasze posmarowanej olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. Piecz przez 20 minut. W tym czasie bulion zagotuj. Zalej nim kuskus. Odstaw na bok, by kaszka spęczniała.
Cebule obierz, grubo posiekaj, oliwki pokrój na połówki, a ser pokrusz. Miętę opłucz, osusz, odłóż trochę do dekoracji, resztę posiekaj. Spęczniałą kaszkę przemieszaj. Dodaj cebulę, oliwki, fetę oraz miętę. Przypraw solą, pieprzem i mieszanką przypraw do dań arabskich. Farsz nałóż do upieczonych łupinek, przykryj wierzchami. Udekoruj resztą mięty.Źródło: Tina