Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały freestyle i przypadkiem wyszło cudo :) Nie dość że w pięknych kolorach to jeszcze smaczne i zdrowe :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 398
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 398
Składniki
torebkę dzikiego ryżu gotowałam pol godziny z łyżeczką soli morskiej. W międzyczasie marchewki i seler pokrojony w paski przez 5 minut poddusiłam na małej ilości wody w zamkniętym rondelku. Dodałam kawałek masła, pokrojonego w poltalarki pora i cebulę, zalalam sokiem z polowki cytryny i przerzucilam na patelnię. Podsmażałam do końca gotowania ryżu, doprawione solą, pieprzem, suszoną pietruszką i czosnkiem. Ryż odcedziłam i przykryłam na talerzach gotowymi warzywami. Pychota :)