Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie wiosenne danie, bardzo proste i smaczne.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2180
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413842
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2180
Składniki
Myjemy i szatkujemy kapustę, grubość według uznania, ja lubię nie za cienko. Wrzucamy do ok 0,5 l wody z solą i gotujemy.
Marchew obieramy, kroimy w talarki lub połówki talarków, tak samo postępujemy z kiełbasą. Dodajemy do kapusty. Drobno siekamy koper i dodajemy razem z przyprawami do kapusty. Na koniec dodajemy koncentrat
Gotujemy na małym ogniu ok 40 min. Podajemy według uznania, ja najchętniej z młodymi ziemniakami.