Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na młodą kapustę na słodko. Można również zrobić w wersji z kapustą pekińską. Dodatek kiełbasy, przecieru pomidorowego i kopru sprawia, że kapusta jest niezwykle aromatyczna.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3741
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3741
Składniki
1. Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, zalać półtorej szklanki wody, zagotować. 2. Po obgotowaniu kapusty (kilka minut), wodę odlać (odcedzić) aby pozbawić kapustę goryczki. Zalać na nowo wodą i rozpocząć właściwe gotowanie. 3. Marchewki zetrzeć na tarce i dodać do garnka z kapustą. 4. Dodać do garnka również ziele angielskie, liść laurowy i majeranek. 5.. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dorzucić czosnek. Chwilę podsmażyć i dorzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę. Lekko podsmażyć i dorzucić go gotującej się w garnku kapusty. Wymieszać. 6. Dodać przecier pomidorowy i resztę przypraw (ilość według uznania). 7. Gotować dopóki kapusta nie stanie się miękka. 8. 5 minut przed zakończeniem gotowania dodać śmietanę i koperek. Chwilkę wszystko razem pogotować. Można jeść na ciepło jak i przestudzone. Smacznego :)