Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4596
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12411
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7055
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4596
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12411
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5687
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7055
Składniki
Ziemniaczki ugotować ze skórką na pół miękko w osolonej wodzie. Kalafior też obgotować w osolonej wodzie. Później ziemniaczki pokroić w plastry gdy będą jeszcze ciepłe i kalafior podzielić na "różyczki". Tak przygotowane ułożyć na blaszce keksowej, posypać pietruszką, solą i pieprzem dodać na wierzch margarynę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (temp. ok.180 st. C)
całe jajka roztrzepać, wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku. Gdy ziemniaczki się trochę przyrumienią zalać je jajkami. Jak zalewa jajeczna "wyjdzie" na wierzch, zetnie się i zarumieni danie będzie gotowe. Danie można oczywiście ulepszyć dodając piersi z kurczaka lub inne warzywa.
Całość przygotowania do godziny razem z gotowaniem ziemniaczków. Smacznego !!