Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Składniki
Ziemniaczki ugotować ze skórką na pół miękko w osolonej wodzie. Kalafior też obgotować w osolonej wodzie. Później ziemniaczki pokroić w plastry gdy będą jeszcze ciepłe i kalafior podzielić na "różyczki". Tak przygotowane ułożyć na blaszce keksowej, posypać pietruszką, solą i pieprzem dodać na wierzch margarynę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (temp. ok.180 st. C)
całe jajka roztrzepać, wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku. Gdy ziemniaczki się trochę przyrumienią zalać je jajkami. Jak zalewa jajeczna "wyjdzie" na wierzch, zetnie się i zarumieni danie będzie gotowe. Danie można oczywiście ulepszyć dodając piersi z kurczaka lub inne warzywa.
Całość przygotowania do godziny razem z gotowaniem ziemniaczków. Smacznego !!