Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424833
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424833
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10657
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4758
Składniki
Ziemniaczki ugotować ze skórką na pół miękko w osolonej wodzie. Kalafior też obgotować w osolonej wodzie. Później ziemniaczki pokroić w plastry gdy będą jeszcze ciepłe i kalafior podzielić na "różyczki". Tak przygotowane ułożyć na blaszce keksowej, posypać pietruszką, solą i pieprzem dodać na wierzch margarynę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (temp. ok.180 st. C)
całe jajka roztrzepać, wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku. Gdy ziemniaczki się trochę przyrumienią zalać je jajkami. Jak zalewa jajeczna "wyjdzie" na wierzch, zetnie się i zarumieni danie będzie gotowe. Danie można oczywiście ulepszyć dodając piersi z kurczaka lub inne warzywa.
Całość przygotowania do godziny razem z gotowaniem ziemniaczków. Smacznego !!