Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13130
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13130
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 98
Składniki
Ziemniaczki ugotować ze skórką na pół miękko w osolonej wodzie. Kalafior też obgotować w osolonej wodzie. Później ziemniaczki pokroić w plastry gdy będą jeszcze ciepłe i kalafior podzielić na "różyczki". Tak przygotowane ułożyć na blaszce keksowej, posypać pietruszką, solą i pieprzem dodać na wierzch margarynę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (temp. ok.180 st. C)
całe jajka roztrzepać, wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku. Gdy ziemniaczki się trochę przyrumienią zalać je jajkami. Jak zalewa jajeczna "wyjdzie" na wierzch, zetnie się i zarumieni danie będzie gotowe. Danie można oczywiście ulepszyć dodając piersi z kurczaka lub inne warzywa.
Całość przygotowania do godziny razem z gotowaniem ziemniaczków. Smacznego !!