Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15205
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15205
Składniki
Serduszka moczymy ok 30 min w zimnej wodzie, po czym oczyszczamy i kroimy, płuczemy . Osuszone serduszka wykładamy na rozgrzaną oliwę. Pokrojoną w grubszą kostkę cebulę, paprykę, ogórka(obranego) i pieczarki (odrobinę solimy) i podsmażamy ok 10 min.
Następnie podlewamy ok 300ml wody pod przykryciem dusimy ok 15min dodając liść laurowy i ziele angielskie. Ryż gotujemy z w osolonej wodzie.
Koncentrat pomidorowy mieszamy z solą, Pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Sos dodajemy do rondla do duszących się składników chwile mieszamy do zagotowania się i dodajemy majeranek i paprykę ostrą. Chwilę gotujemy.