Do góry

Dania główne Przepis na:

mousaka

mousaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 488

Dodano:

Odsłon: 2110

fantastyczna potrawa ktora nauczyla mie znajoma greczynka

Składniki

  • ziemniaki, 2 duze
  • mielone mieso, 1 op
  • czosnek, 2 zabki
  • pomidory, 2 duze
  • cebula, 1 szt
  • kostka rosolowa, 1 szt
  • maslo, 1 lyzka
  • mleko, 1 szklanka
  • ser zolty, do posypania
  • olej
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
mousaka

Przygotowanie

  1. ziemniaki obrac, pokroic w plastry i podsmazyc na oleju. cebule posiekac, pomidory sparzyc, obrac, pokroic. na patelni rozgrzac olej dodac mieso, ziola, cebule, zmiazdzony czosnek, chwile smazyc. dodac pomidory, kostke rosolowa i dalej smazyc.w wysmarowanym tluszczem naczyniu zaroodpornym ulozyc ziemniaki na to mase miesna, przygotowac sos zalac potrawe i zapiec. sos:maslo roztop w garnku dodaj mleko podgrzej wrzuc ser, jak sie ser zacznie ciagnac wylej na farsz

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: greczynki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

vanessa1983 07 kwietnia 2011 To musi byc smaczne :) i proste w wykonaniu .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń