Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z warzywami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1237
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1327
Składniki
Makaronowe muszelki ugotuj w osolonym wrzątku wg przepisu. Odlej, ostudź. Marchewki obierz, pokrój w plastry. Blanszuj około 3 min w wodzie ze szczyptą soli. Paprykę pokrój w paseczki, pomidory na ósemki.
Warzywa wymieszaj z makaronem. Olej utrzyj z musztardą, łyżką octu, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodaj 2 łyżki posiekanych ziół (kolendra, bazylia). Polej sałatkę. Udekoruj listkami ziół.
Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 1,20 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety