Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muszelki z warzywami"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7843
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1013
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13597
Składniki
Makaronowe muszelki ugotuj w osolonym wrzątku wg przepisu. Odlej, ostudź. Marchewki obierz, pokrój w plastry. Blanszuj około 3 min w wodzie ze szczyptą soli. Paprykę pokrój w paseczki, pomidory na ósemki.
Warzywa wymieszaj z makaronem. Olej utrzyj z musztardą, łyżką octu, solą, pieprzem i cukrem do smaku. Dodaj 2 łyżki posiekanych ziół (kolendra, bazylia). Polej sałatkę. Udekoruj listkami ziół.
Czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 1,20 zł, 6 porcji.Źródło: Świat kobiety