Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z wędzonym łososiem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
35 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje.
Pora myję, kroję wzdłuż, następnie w półplasterki. Podsmażam na maśle. Dodaję seler pokrojony w kosteczkę oraz czosnek. Cukinię myję. 1/2 ścieram na tarce, 1/2 kroję w krążki.
Na patelnię wrzucam cukinię, mieszam, duszę 2 min. Wlewam śmietanę i posiekanego łososia. Duszę na małym ogniu, aż cukinia zmięknie. Doprawiam pieprzem.
Dodaję 2/3 posiekanego koperku. Mieszam z makaronem ugotowanym al dente. Na talerzu posypuję pieprzem i resztą koperku.
Pyszny obiad dla wielbicieli makaronu. Tym razem z dodatkiem łososia. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie