Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z wędzonym łososiem"
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88355
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1832
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88355
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1832
Składniki
35 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje.
Pora myję, kroję wzdłuż, następnie w półplasterki. Podsmażam na maśle. Dodaję seler pokrojony w kosteczkę oraz czosnek. Cukinię myję. 1/2 ścieram na tarce, 1/2 kroję w krążki.
Na patelnię wrzucam cukinię, mieszam, duszę 2 min. Wlewam śmietanę i posiekanego łososia. Duszę na małym ogniu, aż cukinia zmięknie. Doprawiam pieprzem.
Dodaję 2/3 posiekanego koperku. Mieszam z makaronem ugotowanym al dente. Na talerzu posypuję pieprzem i resztą koperku.
Pyszny obiad dla wielbicieli makaronu. Tym razem z dodatkiem łososia. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie