Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muszelki z wędzonym łososiem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7016
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4575
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7016
Składniki
35 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji ok. 4 zł • Przepis na 2 porcje.
Pora myję, kroję wzdłuż, następnie w półplasterki. Podsmażam na maśle. Dodaję seler pokrojony w kosteczkę oraz czosnek. Cukinię myję. 1/2 ścieram na tarce, 1/2 kroję w krążki.
Na patelnię wrzucam cukinię, mieszam, duszę 2 min. Wlewam śmietanę i posiekanego łososia. Duszę na małym ogniu, aż cukinia zmięknie. Doprawiam pieprzem.
Dodaję 2/3 posiekanego koperku. Mieszam z makaronem ugotowanym al dente. Na talerzu posypuję pieprzem i resztą koperku.
Pyszny obiad dla wielbicieli makaronu. Tym razem z dodatkiem łososia. Aleksandra Szoda z PorajowaŹródło: Kobieta i życie