Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 325
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 236
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 325
Składniki
Muszle ugotuj al dente i zahartuj zimną wodą. Przełóż na tacę wyłożoną papierowym ręcznikiem, by je osuszyć. Odlej olej z tuńczyka, rybę rozgnieć widelcem. Dodaj drobno posiekaną szalotkę, majonez, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj. Pastę z tuńczyka podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę i drobno posiekane orzechy (pięć połówek zostaw do dekoracji), do drugiej bazylię, suszone pomidory i kapary.
Muszelki nadziewaj na przemian: raz pasta z natką i orzechami, drugi raz z pomidorami i kaparami. Dzięki temu muszelki będą posiadały dwa różne smaki.