Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1625
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3037
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1117
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1904
Składniki
Muszle ugotuj al dente i zahartuj zimną wodą. Przełóż na tacę wyłożoną papierowym ręcznikiem, by je osuszyć. Odlej olej z tuńczyka, rybę rozgnieć widelcem. Dodaj drobno posiekaną szalotkę, majonez, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj. Pastę z tuńczyka podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę i drobno posiekane orzechy (pięć połówek zostaw do dekoracji), do drugiej bazylię, suszone pomidory i kapary.
Muszelki nadziewaj na przemian: raz pasta z natką i orzechami, drugi raz z pomidorami i kaparami. Dzięki temu muszelki będą posiadały dwa różne smaki.