Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Muszle ugotuj al dente i zahartuj zimną wodą. Przełóż na tacę wyłożoną papierowym ręcznikiem, by je osuszyć. Odlej olej z tuńczyka, rybę rozgnieć widelcem. Dodaj drobno posiekaną szalotkę, majonez, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj. Pastę z tuńczyka podziel na dwie części. Do jednej dodaj natkę i drobno posiekane orzechy (pięć połówek zostaw do dekoracji), do drugiej bazylię, suszone pomidory i kapary.
Muszelki nadziewaj na przemian: raz pasta z natką i orzechami, drugi raz z pomidorami i kaparami. Dzięki temu muszelki będą posiadały dwa różne smaki.