Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniczki z oreo"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1937
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5785
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1937
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5782
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5785
Składniki
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.
Do wysokiego naczynia wbij dwa całe jajka, roztrzep je starannie. Dodaj szklankę mąki, odrobinę soli, szklankę mleka, cukier waniliowy oraz szczyptę proszku do pieczenia. zmiksuj lub wymieszaj na gładkie ciasto.
Przygotowane ciasto na placuszki odstaw na kilkanaście minut, aby zgęstniało. Jeśli uznasz, że jest za rzadkie, dosyp trochę mąki. Rozgrzej dobrze patelnię do smażenia naleśników.
Na rozgrzaną patelnię wlej małą porcję oleju. Rozłóż kilka ciasteczek. Łyżką nabieraj porcje ciasta i ostrożnie zalewaj nim ciasteczka. Smaż kilka minut na rumiany kolor.
Delikatnie przełóż placuszki na drugą stronę i dosmaż. W razie potrzeby, dolewaj olej. W ten sam sposób smaż kolejne naleśniki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Jeśli chcesz, posyp je cukrem pudrem i ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety