Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniczki z oreo"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3754
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 699
Składniki
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.
Do wysokiego naczynia wbij dwa całe jajka, roztrzep je starannie. Dodaj szklankę mąki, odrobinę soli, szklankę mleka, cukier waniliowy oraz szczyptę proszku do pieczenia. zmiksuj lub wymieszaj na gładkie ciasto.
Przygotowane ciasto na placuszki odstaw na kilkanaście minut, aby zgęstniało. Jeśli uznasz, że jest za rzadkie, dosyp trochę mąki. Rozgrzej dobrze patelnię do smażenia naleśników.
Na rozgrzaną patelnię wlej małą porcję oleju. Rozłóż kilka ciasteczek. Łyżką nabieraj porcje ciasta i ostrożnie zalewaj nim ciasteczka. Smaż kilka minut na rumiany kolor.
Delikatnie przełóż placuszki na drugą stronę i dosmaż. W razie potrzeby, dolewaj olej. W ten sam sposób smaż kolejne naleśniki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Jeśli chcesz, posyp je cukrem pudrem i ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety