Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniczki z oreo"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1897
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1649
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1585
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2511
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1897
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1649
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1585
Składniki
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 290 kcal, cena 2 zł.
Do wysokiego naczynia wbij dwa całe jajka, roztrzep je starannie. Dodaj szklankę mąki, odrobinę soli, szklankę mleka, cukier waniliowy oraz szczyptę proszku do pieczenia. zmiksuj lub wymieszaj na gładkie ciasto.
Przygotowane ciasto na placuszki odstaw na kilkanaście minut, aby zgęstniało. Jeśli uznasz, że jest za rzadkie, dosyp trochę mąki. Rozgrzej dobrze patelnię do smażenia naleśników.
Na rozgrzaną patelnię wlej małą porcję oleju. Rozłóż kilka ciasteczek. Łyżką nabieraj porcje ciasta i ostrożnie zalewaj nim ciasteczka. Smaż kilka minut na rumiany kolor.
Delikatnie przełóż placuszki na drugą stronę i dosmaż. W razie potrzeby, dolewaj olej. W ten sam sposób smaż kolejne naleśniki. Podawaj na ciepło lub na zimno. Jeśli chcesz, posyp je cukrem pudrem i ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety