Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśnik z mięsem i z fasolą"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 195
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1223
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Składniki
Do przesianej mąki dodaj jajko, mleko, wodę, olej oraz sól. Wymieszaj mikserem. Z tak przygotowanego ciasta usmaż naleśniki.
Cebulę drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę. Umyte pomidorki pokrój w ćwiartki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zeszklij. Włóż mięso wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, smaż od czasu do czasu mieszając, aż lekko zbrązowieje. Następnie dodaj pomidory z puszki i pokrojoną paprykę. Patelnię przykryj pokrywką, duś ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Na koniec dodaj fasolę oraz kapary. Całość gotuj jeszcze 2-3 minuty. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na każdy naleśnik nałóż przygotowany farsz oraz ćwiartki pomidorków, zwiń w trójkąty. Rada: Naleśniki możesz posypać startym żółtym serem i podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.
40 minut. Sztuka: 280 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie