Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki pełnoziarniste z buraczkami"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25183
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 248
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25183
Składniki
Mleko wymieszaj z wodą i olejem. Wbij jajko i zmiksuj. Mąkę przesiej, dodaj pieprz i sól, wsypuj po małej porcji do mleka, cały czas miksując. Ciasto wstaw do lodówki na 30 minut, usmaż naleśniki.
Twaróg rozetrzyj z serkiem. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmażaj na oliwie kilka minut. Ostudź i wymieszaj z twarogiem. Buraki obierz, pokrój na ćwiartki i gotuj 15 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i pokrój w malutką kosteczkę. Oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Chłodne rozłóż na naleśnikach i posmaruj twarogiem.
Naleśniki zawiń w rożki. Krótko podsmaż na oliwie. Podawaj z listkami roszponki lub rukoli.
Na czerwono
Do ciasta wlej 2-3 łyżeczki koncentratu buraczanego – naleśniki będą czerwone!Źródło: Naj