Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki pełnoziarniste z buraczkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mleko wymieszaj z wodą i olejem. Wbij jajko i zmiksuj. Mąkę przesiej, dodaj pieprz i sól, wsypuj po małej porcji do mleka, cały czas miksując. Ciasto wstaw do lodówki na 30 minut, usmaż naleśniki.
Twaróg rozetrzyj z serkiem. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Podsmażaj na oliwie kilka minut. Ostudź i wymieszaj z twarogiem. Buraki obierz, pokrój na ćwiartki i gotuj 15 minut w osolonym wrzątku. Odcedź i pokrój w malutką kosteczkę. Oprósz solą i skrop sokiem z cytryny. Chłodne rozłóż na naleśnikach i posmaruj twarogiem.
Naleśniki zawiń w rożki. Krótko podsmaż na oliwie. Podawaj z listkami roszponki lub rukoli.
Na czerwono
Do ciasta wlej 2-3 łyżeczki koncentratu buraczanego – naleśniki będą czerwone!Źródło: Naj