Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z farszem mięsnym, polane sosem czosnkowym mogą stanowić doskonałe danie obiadowe lub pomysł na romantyczną kolację dla dwojga!!!
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 32
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1103
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 453
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 32
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1103
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 453
Składniki
Farsz: W rondlu smażymy mięso mielone posolone. Gdy już się usmaży, dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i razem smażymy. Gdy papryka bedzie miękka, dodajemy pokrojone cebule i czosnek. Gdy cebulka nam się zeszkli, dokładamy odsączony groszek. Całość smażymy jeszcze jakieś 5 min, po czym dodajemy koncentrat i mieszamy energicznie. Przyprawiamy wg uznania-ja dodaje pieprz, czosnek mielony, ziarenka smaku i bazylię. Naleśniki: Myślę, że naleśniki każdy umie usmażyć - ale dla przypomnienia: mieszamy mleko, jajka i mąkę:)) Sos czosnkowy: Moj sprawdzony przepis to zmieszać w wyżej wymienionych proporcjach majonez, jogurt naturalny i czosnek, dodaję także sól i pieprz do smaku. Także osobiście dokładam koperek!! Usmażony naleśnik kładziemy na duży talerz. Na połowę sypiemy startego żółtego sera a na ser farsz. Skladamy naleśnik na pół. Polewamy sosem czosnkowym. Danie może wygląda na nieco skomplikowane, ale w istocie to prościzna warta grzechu:)) Smacznego!!!