Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z farszem mięsnym, polane sosem czosnkowym mogą stanowić doskonałe danie obiadowe lub pomysł na romantyczną kolację dla dwojga!!!
Farsz:
W rondlu smażymy mięso mielone posolone. Gdy już się usmaży, dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i razem smażymy. Gdy papryka bedzie miękka, dodajemy pokrojone cebule i czosnek. Gdy cebulka nam się zeszkli, dokładamy odsączony groszek. Całość smażymy jeszcze jakieś 5 min, po czym dodajemy koncentrat i mieszamy energicznie. Przyprawiamy wg uznania-ja dodaje pieprz, czosnek mielony, ziarenka smaku i bazylię.
Naleśniki:
Myślę, że naleśniki każdy umie usmażyć - ale dla przypomnienia: mieszamy mleko, jajka i mąkę:))
Sos czosnkowy:
Moj sprawdzony przepis to zmieszać w wyżej wymienionych proporcjach majonez, jogurt naturalny i czosnek, dodaję także sól i pieprz do smaku. Także osobiście dokładam koperek!!
Usmażony naleśnik kładziemy na duży talerz. Na połowę sypiemy startego żółtego sera a na ser farsz. Skladamy naleśnik na pół. Polewamy sosem czosnkowym. Danie może wygląda na nieco skomplikowane, ale w istocie to prościzna warta grzechu:)) Smacznego!!!
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 570
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 142
Swojski chleb nie ma sobie równych. Tym razem tak na szybko, bez wyrastania....
Odsłon: 570
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 142
Składniki
Farsz: W rondlu smażymy mięso mielone posolone. Gdy już się usmaży, dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki i razem smażymy. Gdy papryka bedzie miękka, dodajemy pokrojone cebule i czosnek. Gdy cebulka nam się zeszkli, dokładamy odsączony groszek. Całość smażymy jeszcze jakieś 5 min, po czym dodajemy koncentrat i mieszamy energicznie. Przyprawiamy wg uznania-ja dodaje pieprz, czosnek mielony, ziarenka smaku i bazylię. Naleśniki: Myślę, że naleśniki każdy umie usmażyć - ale dla przypomnienia: mieszamy mleko, jajka i mąkę:)) Sos czosnkowy: Moj sprawdzony przepis to zmieszać w wyżej wymienionych proporcjach majonez, jogurt naturalny i czosnek, dodaję także sól i pieprz do smaku. Także osobiście dokładam koperek!! Usmażony naleśnik kładziemy na duży talerz. Na połowę sypiemy startego żółtego sera a na ser farsz. Skladamy naleśnik na pół. Polewamy sosem czosnkowym. Danie może wygląda na nieco skomplikowane, ale w istocie to prościzna warta grzechu:)) Smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini kebab
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Ryż z koktajlem truskawkowym
Mini kebab
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 13
Pulpety w sosie pomidorowym
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Odsłon: 63