Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z kremem orzechowym"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8700
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8700
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Składniki
Rozpuść masło, a potem zmiksuj je z pozostałymi składnikami. Ciasto powinno być gładkie, o konsystencji płynnej śmietany. Smaż cienkie naleśniki na bardzo rozgrzanej patelni teflonowej lub specjalnej do naleśników (bez podlewania tłuszczem).
Posmaruj je masą orzechową, podwiń boki, a następnie zroluj. Polej czekoladą, rozpuszczoną w kąpieli wodnej.Źródło: Kobieta i życie