Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki dla tych, którzy nie lubią na słodko
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy na odrobinie oleju z dodatkiem soku z cytryny żeby nie ściemniały, siekamy pietruszkę ( grzyby kochają zieloną pietruchę) i dodajemy do pieczarek, dusimy na małym ogniu do odparowania wody. Pod koniec duszenia dodajemy 2-3 łyżki śmietany, jeśli farsz jest zbyt rzadki można dodać łyżkę bułki tartej lub mąki. Odstawiamy do przestygnięcia. Tym farszem smarujemy naleśniki ( nie żałujmy go dwie solidne łyżki na naleśnik ), zwijamy w rulony, układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym żółtym serem, wiórkami masła i resztą zielonej pietruszki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut. Podajemy gorące z dodatkiem ketchupu lub śmietany według uznania jak kto lubi.
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 88
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 134
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 112
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 78
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 354
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 151
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 88
Bajeczne ciasto z dodatkiem jagód, na pewno zasmakuje całej rodzinie, szybkie...
Odsłon: 134
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 112
Dziś przedstawiam Wam szybki i zaskakujący deser a jest nim grillowany ananas...
Odsłon: 78
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 354
Pyszna i orzeźwiająca sałatka owocowa z orzechami i płatkami migdałów .Ideal...
Odsłon: 151
Składniki
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy na odrobinie oleju z dodatkiem soku z cytryny żeby nie ściemniały, siekamy pietruszkę ( grzyby kochają zieloną pietruchę) i dodajemy do pieczarek, dusimy na małym ogniu do odparowania wody. Pod koniec duszenia dodajemy 2-3 łyżki śmietany, jeśli farsz jest zbyt rzadki można dodać łyżkę bułki tartej lub mąki. Odstawiamy do przestygnięcia. Tym farszem smarujemy naleśniki ( nie żałujmy go dwie solidne łyżki na naleśnik ), zwijamy w rulony, układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym żółtym serem, wiórkami masła i resztą zielonej pietruszki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut. Podajemy gorące z dodatkiem ketchupu lub śmietany według uznania jak kto lubi.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Dania główne
Litewskie cepeliny
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 88
Litewskie cepeliny
Litewskie cepeliny to danie bardzo podobne do doskonale znanych na wschodzie...
Odsłon: 1030