Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki dla tych, którzy nie lubią na słodko
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 482
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 744
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 150
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 482
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9720
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 744
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 150
Składniki
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, smażymy na odrobinie oleju z dodatkiem soku z cytryny żeby nie ściemniały, siekamy pietruszkę ( grzyby kochają zieloną pietruchę) i dodajemy do pieczarek, dusimy na małym ogniu do odparowania wody. Pod koniec duszenia dodajemy 2-3 łyżki śmietany, jeśli farsz jest zbyt rzadki można dodać łyżkę bułki tartej lub mąki. Odstawiamy do przestygnięcia. Tym farszem smarujemy naleśniki ( nie żałujmy go dwie solidne łyżki na naleśnik ), zwijamy w rulony, układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym, posypujemy startym żółtym serem, wiórkami masła i resztą zielonej pietruszki. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 20 minut. Podajemy gorące z dodatkiem ketchupu lub śmietany według uznania jak kto lubi.