Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe danie, coś innego niż naleśniki z dżemem:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98349
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98349
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1935
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5781
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5784
Składniki
Naleśniki przygotowujemy według sprawdzonego przepisu
Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak (podaje z mrożonym gdyż świeżego jeszcze nie przygotowywałam, ale jeśli ktoś już robił szpinak to nie ma problemu) i stawiamy na ogień, często mieszając czekamy aż się rozmrozi i zmięknie.
Czosnek siekamy drobno i dodajemy do szpinaku, chwilę jeszcze gotujemy. Dodajemy sól i pieprz (wg uznania) i ściągamy z ognia.
Twaróg rozdrabniamy i dodajemy do szpinaku, mieszamy dokładnie. Tak przygotowany farsz można zawijać w naleśniki. SMACZNEGO!