Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe danie, coś innego niż naleśniki z dżemem:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 219
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 942
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4036
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 219
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 942
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4036
Składniki
Naleśniki przygotowujemy według sprawdzonego przepisu
Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak (podaje z mrożonym gdyż świeżego jeszcze nie przygotowywałam, ale jeśli ktoś już robił szpinak to nie ma problemu) i stawiamy na ogień, często mieszając czekamy aż się rozmrozi i zmięknie.
Czosnek siekamy drobno i dodajemy do szpinaku, chwilę jeszcze gotujemy. Dodajemy sól i pieprz (wg uznania) i ściągamy z ognia.
Twaróg rozdrabniamy i dodajemy do szpinaku, mieszamy dokładnie. Tak przygotowany farsz można zawijać w naleśniki. SMACZNEGO!